Kysymykset & Vastaukset

  1. Mikä on CITYROI™

CITYROI on suunnittelupalvelu, jonka ansiosta kaupunkiisi virtaa miljardeja euroja enemmän rahaa tulevien 20 vuoden aikana.

 

  1. Kenelle CITYROI on tarkoitettu?

CITYROI on tarkoitettu kaupunginjohtajalle, joka haluaa kaupunkiinsa mahdollisimman paljon uuden talouden työpaikkoja.

 

  1. Mihin tarpeeseen CITYROI on syntynyt?

Uuden talouden työ keskittyy sinne, missä nuoret yrittäjät, tulevat johtajat ja asiantuntijat haluavat asua ja keksiä palvelujaan. Normisuunnittelun perusteilla rakennetut kaupungit eivät heitä houkuta.

 

  1. Eiköhän tämä maa kuitenkin elä teollisuudesta?

Teollisuuden työpaikat hupenevat vääjäämättä. Palveluliiketoiminta kasvaa. Mikään ei viittaa siihen, että trendi kääntyisi.

 

  1. Mistä WSP:n nerot tietävät minkälainen kaupunki houkuttaa tulevaisuudessa?

Maailmalta löytyy paljon tutkimusta ja esimerkkejä siitä, millaiset kaupungit tai kaupunginosat vetävät uutta taloutta puoleensa. Palvelupaketti on kiteytetty kattavan tutkimuksen ja parhaiden kokemusten pohjalta.

 

  1. Miksi emme sitten vain apinoisi menestyviä kaupunkeja?

Hyvä idea, mutta nykyiset normit, suunnittelutavat ja laskentamallit kampeavat perinteisen kaavoituksen ja liikennejärjestelyjen suuntaan. CITYROI tarjoaa uudet perusteet suunnittelulle.

 

  1. Mitä saan CITYROIn tuloksena?

CITYROI koostuu kahdesta osasta. Ensin laskemme, mitkä kaupunginosat olisivat kannattavimpia muutoskohteita. Toisessa vaiheessa suunnittelemme niihin tuottavimmat muutokset ja laskemme työpaikkaennusteen. Lopputuotteena saat painetut selkokieliset raportit ja 3D-tietomallin tavoitteen havainnolliseen esittämiseen.

 

  1. Miten voitte ennustaa työpaikkojen määrän?

Kasvuennuste mallinnetaan hyödyntäen olemassa olevien referenssikohteiden toteutunutta kehitystä. Referenssikohteet valitaan siten, että ne vastaavat suunnittelukohteen ominaisuuksia mitattavilta piirteiltään. Näin saadaan esiin kaupunkirakenteen vaikutus ennusteeseen.

 

  1. Miten työelämän muutos näkyy ennusteissa?

Muutos näkyy jo referenssialueiden kehityksessä, jolloin sen vaikutus sisältyyy näiden perusteella tehtyihin ennustemalleihin. Suurten kansainvälisten yritysten sijoittumisen kautta syntyvät työpaikat eivät sisälly ennusteeseen, mutta urbaanit ”perustyöpaikat” alueella lisäävät vetovoimaa, jolloin myös suuryitysten kiinnostus kasvaa.

 

  1. Miksi käyttäisin rahaa tällaiseen?

Jälkikäteen sinut muistetaan johtajana, joka älysi kääntää kaupunkinsa suunnan ajoissa. Saat solkenaan kutsuja arvovaltaisten seminaarien pääpuhujaksi kertomaan, miten todelliset edelläkävijät käyttävät aivojaan. Lisäksi annamme sataprosenttisen tyytyväisyystakuun.