Kaisantunneli

By Design Studio, 13.12.2021

Toteutimme Kaisantunnelin rakennussuunnitelman laatimisen. Työ tehtiin yhdessä Destian ja Helsingin kaupungin toimijoiden kanssa ja työn alkuvaiheessa laadittiin kehitysvaiheen suunnittelu. Kaisantunneli on Helsingin ratapihan alittava 8 metrin levyinen ja 220 metrin pituinen kävely- ja pyöräilytunneli Kansalaistorilta Kaisaniemen puistoon. Sen yhteyteen rakennetaan laaja maanalainen pyöräpysäköintihalli noin 1 200:lle pyörälle ja yhdystunnelin vanhaan kävelytunneliin. Kaisantunneli on osa keskustan nopeaa pyöräbaanayhteyttä ja se on julkista katutilaa, joka on avoin ympäri vuorokauden. Arvioidaan, että kun tunneli avautuu vuonna 2023 sen kautta tulee pyöräilemään noin 6 000 – 10 000 henkeä päivässä.

Arkkitehtuurin tavoitteiksi asetettiin, että tunnelista tulee sujuva, turvallinen, hyvin valaistu ja miellyttävän rentouttava kulkukokemus, josta on helppoa poiketa pysäköimään polkupyörä maanalaiseen pyörähotellin. Tavoitteena oli myös muotoilla itäpään suuaukko Kaisaniemen puistoon matalana ja avoimena aukkona, jota kiertää kaide. Tavoitteena oli ettei suuaukolle muodostu rakennusmaista kansirakennetta, joka nousisi näkymien eteen mm. Eduskuntatalon suuntaan. Suuaukoille sijoitettiin puita niin, että niiden lehvästöjen alta voidaan ajaa tunneliin. Tunnelin seinäpinnat ovat vaalean kalkkikiven väristä keraamista laattaa, jonka pinta myötäilee tunnelin kaartuvia muotoja.

Rakenneteknisesti tunneli on erittäin vaativa. Tunnelityö toteutetaan väliaikaisten noin 20 metriä pitkien teräksisten juna-apusiltojen avulla ja lohkoissa, niin yläpuolinen junaliikenne ja vuorokautinen noin 200 000 junamatkustajan kulku voivat jatkua häiriintymättä. Tunneli alittaa ratapihan yhdeksäntoista raideparia ja alin taso ulottuu pohjavesitason alle. Tunneliin Teräsbetoniset pyöreät pilarit valetaan ns. paperimuottitekniikkaa käyttämällä, jolla pilareista saadaan täysin sileäpintaisia. Tunnelin länsipää on verraten jyrkkä. Sen nousu on 9.1%, jotta nousu mahtuu ratapihan ja Töölönlahden kadun väliseen tilaan.

Työn tilaaja: Destia Oy 2020-23

Tekijät: Katriina Hassi projektipäällikkö, Simo Rautajärvi, rakenne-pääsuunnittelu, Matti Tapaninen, arkkitehti-rakennussuunnittelu, Anni Laurila arkkitehti, Tuomas Vuorinen arkkitehti, Alex Oljemark arkkitehti, Reko Laurilehto arkk. yo. Miika Koljonen ja Sami Lampinen sekä Eveliina Leppänen rakennesuunnittelu, Jani Heikura väyläsuunnittelu, Timo Pirling ja Anders Koponen geosuunnittelu, Ari Tuomainen ja Juha Lappeteläinen talotekniikka, Heini Myllyoja valaistusuunnittelu, Carlos Cheas sähkösuunnittelu, Teppo Karvonen ja Jesse Airio LVI -suunnittelu, Ilari Jounila esteettömyys- ja opastesuunnittelu, Janne Pekkala tietomallikoordinaattori.

Lisätietoja: matti.tapaninen@wsp.com