Porvoon asema-alue

By Teemu Jama, 1.5.2021

Porvoon asema-alue on yksi Suomen vaikeimpia kehittämiskohteita, jossa yhdistyvät vahva historia ja maaston teknistaloudelliset haasteet erityisen monisyiseksi kokonaisuudeksi. Asema-alueelle laadittiin lukuisia luonnoksia, joiden perusteella löydettiin kaupunkirakenteellisesti vahva ratkaisu, joka on myös teknistaloudellisesti toteutuskelpoinen.

Asema-alue nivottiin pienipiirteisin keinoin osaksi sen lähiympäristön rakentumista. Suunnittelussa oli vahva paino syntyvissä ihmisvirroissa, historiallisissa rakennuksissa ja julkisen tilan muodostamalla arkkitehtuurilla. Uudisrakennusten arkkitehtuuri ei dominoi suunnitelmissa, vaan paikka ja maisema muodostavat suunnitelman ”waun” aivan kuten Lappeenrannan matkakeskuksen suunnittelussa.

Tilaajina toimivat alueen maanomistajat ja Seurakuntayhtymä yhteistyössä Porvoon kaupungin kanssa.

Lisätietoja: teemu.jama@wsp.com