Työsuhdematkalippu, Lahden seudun liikenne

By Design Studio, 30.11.2018

Kehitimme uuden, yksinkertaisen ja houkuttelevan työsuhdematkalipputuotteen Lahden Seudun Liikenteelle. Kartoitimme työsuhdematkalipun nykytilanteen Suomen eri kaupungeissa, jonka jälkeen työn eri vaiheissa haastateltiin ja osallistettiin Lahden seudun yritysten työntekijöitä, työnantajia sekä kaupungin eri organisaatioiden virkamiehiä työsuhdematkalipun kehittämiseksi.

Työssä tuotettiin uuden lipputuotteen palvelupolku työnantajan, työntekijän ja hallinnon näkökulmista ja määriteltiin kohderyhmää puhutteleva selkeä brändi-ilme. Laadimme myös markkinointisuunnitelman lipputuotteen lanseerausta varten.10

Projektin tavoitteena oli työsuhdematkalipun toimintamallin rakentaminen palvelumuotoilun menetelmien avulla. Houkuttelevan ja kohderyhmään puhuttelevan ilmeen luominen sekä muihinkin Suomen kaupunkeihin skaalautuvan tuotteen suunnittelu.

Kartoitimme työsuhdematkalipun nykytilanteen Suomessa. Haastattelujen ja yhteissuunnittelutyöpajojen avulla kehitimme palvelupolkuja ja hioimme brändi-ilmeen niin, että se puhuttelee ja palvelee kohderyhmän tarpeita.

Lopputulemana projektista saatiin vuoden 2019 lopulla lanseerattava Waltti-järjestelmän kautta toimiva työsuhdematkalipputuote sekä markkinointisuunnitelma. Konsepti on skaalattavissa muihinkin Suomen Waltti-kaupunkeihin.