Xiangmi Lake – 2. palkinto!

By Design Studio, 10.8.2018

WSP:n ja Mandaworksin työryhmän ehdotus voitti jaetun toisen palkinnon Kiinan Shenzenin Xiangmi -järven aluetta koskevassa kansainvälisessä suunnittelukilpailussa. Kilpailun järjesti Shenzenin kaupungin Kaupunkisuunnittelu- ja maankäyttövirasto. Kilpailun taso oli kova ja kilpailuun hyväksytyn viidentoista osallistujan joukossa oli kansainvälisiä huippunimiä, kuten James Corner Field Operations, Bernard Tschumi Architects, Studio Libeskind ja KCAP.

Kilpailun tavoitteena oli kehittää alueen virkistyspotentiaalia patojärven ympäristössä sekä suunnitella uusi, monipuolinen kaupunginosa konferenssi- ja kulttuuritoimintoineen. Laajemman mittakaavan tavoitteena oli myös luoda vehreä yhteys vuoristosta merelle.

Ehdotuksemme perustuu kahteen akseliin; urbaaniin kulttuuriakseliin ja virkistävään luontoakseliin, sekä niiden väliseen vuoropuheluun. Kosteikkoja ja teknisiä ratkaisuja yhdistävällä kokonaisvaltaisella järjestelmällä puhdistetaan ja kierrätetään alueen vesiä sekä hallitaan tulvimista. Samalla luodaan virkistysmahdollisuuksia sekä elinympäristöjä kaupunkiluonnolle.