Stoan aukiosta elävä kaupunkiaukio

By Design Studio, 6.8.2018

Helsingin Itäkeskukseen sijoittuvan Stoan aukion perusparannus alkoi kesäkuussa. Kohteen suunnittelutyön ovat tehneet WSP arkkitehti-pääsuunnittelija Matti Tapaninen ja maisema-arkkitehti Satu Niemelä-Prittinen työryhmineen. Hankkeen tavoitteena on nostaa aukion laatutasoa, tehdä aukiosta elävä kaupunkitila, tuoda alueen asukkaita yhteen sekä nostaa koko Itä-Helsingin imagoa. Aukiolle sijoitetaan mm. uusi esiintymislava ja taideseinä, joiden pystypinnat on tehty elävinä köynnössäleikköinä. Aukiolle tulee myös peli- ja leikkipaikka, ulkokalusteet ja taidevalaistus. Muutokset on suunniteltu niin, että voidaan mahdollistaa osallistumista sekä niin, että säilytetään ja vahvistetaan aukion rakennuskulttuurisia arvoja. Aukion töiden on tarkoitus valmistua marraskuussa 2018.