#wspmitäjos herättää keskustelua kaupunkiympäristön mahdollisuuksista

By Design Studio, 14.9.2017

Rajojen rikkomiseen tarvitaan kykyä haastaa vallitsevat olosuhteet. Keskustelu uudesta ideasta avautuu kysymällä: Mitä jos?

#wspmitäjos tuo säännöllisesti yhden uuden suunnitteluidean asiantuntijoiden ja asukkaiden pureksittavaksi. Konseptilla haluamme kannustaa nopeiden kokeilujen tekemistä kaupunkien suunnittelussa. Tavoitteenamme on tuoda kiinnostavimmat kaupunkilaisten ja suunnittelijoiden ideat kaikkien nähtäväksi ja luoda näin edellytykset innostavalle ja osallistavalle julkiselle keskustelulle. Mitä jos –ehdotuksia voit seurata Design Works –blogissa sekä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #wspmitäjos.

Ensimmäinen kohteemme on Kaisaniemenlahti Helsingissä. Vikkelimmällekin kävelijälle voi olla haastavaa päästä jalkaisin viidessä minuutissa Kaisaniemestä Siltasaareen. Tartuimme kaupunkilaisten ideaan ja hahmottelimme vision, jonka pohjalta voimme kysyä: Mitä jos Kaisaniemenlahden ylikulkua nopeuttaisi uusi jalankulun ja pyöräilyn silta?

Voit tarkastella ensimmäistä ehdotustamme täällä.