Opastussuunnittelu, Tukkutori & Teurastamo

By Design Studio, 1.7.2017

Teurastamon ja etenkin Tukkutorin alueen opastus kaipasi uudistamista ja selkeyttämistä sekä autoilijoiden että jalankulkijoiden osalta.

Opastussuunnitelman tavoitteena oli opastuksen selkeyttäminen määrittelemällä koko alueen opastukselle yhtenäinen ilme, mittakaava, hierarkia ja sijoitteluperiaatteet.

Selvitimme opastuksen nykytilan ja  laadimme autoilijoiden ja jalankulun opastussuunnitelmat. Käytimme mm. asfalttimaalia, jotta kävelyreitit erottuisivat selkeästi. Autoilijat saivat selkeät porttiopasteet. Koko alueen yhtenäinen opastesuunnitelma toimii yhdessä valaistuksen ja ympäristösuunnitelman kanssa. Tuimme opastusta erilaisilla materiaalivalinnoilla sekä valaisemalla keskeisimmät kulkureitit. Tukkutorin ja Teurastamon alueet erotettiin toisistaan molempien omilla tunnusväreillä.