Osallistuvan budjetoinnin projekti ”Budjetoi puisto!” voitti sarjansa Vuoden laatuinnovaatio 2015 kilpailussa.

By wspdw_admin, 13.11.2015

Osallistuvan budjetoinnin projekti ”Budjetoi puisto!” voitti sarjansa Laatukeskuksen järjestämässä Vuoden laatuinnovaatio 2015 kilpailussa.

”Budjetoi puisto” oli verkossa julkaistu budjetointipeli, joka tarjosi asukkaille helpon ja hauskan tavan osallistua Suvelan asukaspuiston suunnitteluun ja tuleviin hankintoihin. Puistoon tuleviin uusiin välineisiin ja istutuksiin on varattu 40 000€ ja ideoidun budjettipelin avulla asukkaat pääsivät päättämään tämän rahan käytöstä. Peliin valikoitui puistosta kahdeksan keskeistä kohdetta, joissa kussakin pelaajilla oli valittavana useita erihintaisia vaihtoehtoja.

Pelialusta toimii helppokäyttöisenä karttapohjaisena työkaluna, jota voidaan käyttää suunnittelun ja toteutuksen tukena monessa eri vaiheessa ja monissa eri kohteissa. Peli on sisällöstä riippumaton, sillä ”pelilauta” voidaan rakentaa mihin tahansa tarpeeseen.

 

 

WSP Design Works -uutinen syyskuulta 2015:

Espoon keskuksessa kokeillaan uudenlaista asukkaiden osallistumismahdollisuutta Suvelan asukaspuiston suunnittelun yhteydessä. Verkossa julkaistava budjetointipeli tarjoaa helpon ja hauskan tavan osallistua asukaspuiston suunnitteluun ja tuleviin hankintoihin.

Asukkaat pääsevät pelin avulla, hankkeen budjetin puitteissa, vaikuttamaan mm. asukaspuistoon valittaviin leikkitelineisiin ja istutuksiin. Suvelan asukaspuiston perusparantaminen toteutetaan ensi vuoden aikana.

suvela2Suvelan budjetointipeliin pääsee 28.8. alkaen. Peli on avoinna 28.8.-13.9. osoitteessa steep.fi/suvela.

 

Asukaspuiston suunnitteluun osallistuvien kesken arvotaan elokuvalippuja Kannukinoon.

Peliä voi kokeilla ohjatusti Espoo-päivänä 29.8. klo 12-16 Kauppakeskus Entressen Asukastalo-näyttelyn yhteydessä, sekä 31.8. klo 10-12 Kirstin koululla, asukaspuiston kahvilassa.

Osallistuva budjetointi on demokraattisen päätöksenteon ja osallistuvan demokratian prosessi, jossa kaupunkilaiset päättävät osasta kunnallisen tai muun julkisen budjetin käyttöä. Kokeilusta saatuja kokemuksia on tarkoitus soveltaa tämän jälkeen myös muualla Espoossa.

Tilaajana on Espoon kaupunki toteutuksesta vastaavat WSP ja Steep Interactive.

Lisätietoja:
Mikko Kivinen, Espoon kaupunki, p. 043 8249578
Tuija Norlamo, Espoon kaupunki, p. 050 359 9504
Tommi Kärki, WSP, p. 0400 324 930