Iso-Vilusen Skeittipaikka Tampereella on valmistunut

By wspdw_admin, 1.7.2015

Tampereelle on keväällä valmistunut 1300m² laajuinen, paikallavalettu, betoninen skeittipuisto. Kohde sisältää skeittipaikan ja sitä ympäröivän viheralueen. Puisto rajautuu lännessä rakennettuun kevyenliikenteen raittiin ja idässä istutettuun maavalliin. Suunnittelualue sijoittuu kokonaisuudessaan täyttömäelle. Skeittipaikan asemapiirroksen ja toiminnallisen kokonaisuuden suunnitteli maisema-arkkitehti ja skeittipuistoguru Janne Saario. Kohteen ympäristö- ja teknisistä suunnitelmista vastasi WSP.

Skeittipaikka rakennettiin mahdollisimman lähelle olemassa olevaa maanpintaa. Erityistä varovaisutta pyrittiin noudattamaan rakennuskohteen lähialueiden kanssa, jotta niille jo istutettu kasvillisuus ei kärsisi skeittialueen rakennustöistä. Skeittipaikka on perustettu maanvaraisesti ja rakentamisessa hyödynnettiin geoteknisiä kevennyksiä.