Tuulivoimanäkemykset esiin verkkokyselyllä

By wspdw_admin, 16.6.2015

WSP ja Steep Interactive tuottivat verkkokyselyn selvittämään, miten kaupunkilaiset suhtautuvat tuulivoimaan ja tuulivoimaloiden rakentamiseen Helsingissä. Avoimeen Tuulivoimaa Helsinkiin? -verkkokyselyyn voi kuka tahansa vastata osoitteessa www.tuulivoimakysely.fi suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Kysely on auki elokuun 2015 loppuun.

WSP ja Steep ovat keskittyneet kyselyn tekemiseen mahdollisimman käyttäjäystävälliseksi niin tietokoneilla kuin mobiililaitteilla – ja näin rohkaisemaan kaikkia osallistumaan.

Helsingillä on tavoite tulla hiilineutraaliksi kaupungiksi vuoteen 2050 mennessä. Tuulivoiman lisääminen Helsingin energiapalettiin on yksi mahdollisuus tavoitteen saavuttamisessa. Nyt kaikki kiinnostuneet kaupunkilaiset pääsevät ottamaan kantaa tuulivoiman rakentamiseen. Vastaajat voivat kertoa näkemyksensä siitä, tulisiko tuulivoiman tuotantoa lisätä Helsingissä ja miten tuulivoiman rakentaminen heidän mielestään vaikuttaisi Helsingin imagoon ja maisemaan.

Kysely on osa Tuulivoiman sosiaalinen hyväksyttävyys Helsingissä -projektia, jota WSP tekee kaupunkisuunnitteluvirastolla. Hanke liittyy tuulivoiman sijoittamisperiaatteiden laatimiseen, joka ohjaa jatkossa tuulivoimaan liittyvää suunnittelua Helsingissä. Kyselyn tulosten kautta asukkaiden näkemykset muodostavat yhden työn merkittävistä näkökulmista.