Siltamuotoilun inspiraationa lohikäärmeen leukaluu

By wspdw_admin, 16.3.2015

Dragon Bridge – kilpailuehdotus voitti siltakilpailun Vietnamin Ho Chi Minh Cityyn 2009. 900 m pitkä vinoköysisilta muodostaa uuden urbaanin maamerkin nykyisen kaupungin ja uuden Thu Thiem II kaupunginosan välille. Pyloni kohoaa 95 m sillan kannen yläpuolelle. Vaalea siltajulkisivu ja pyloni valaistaan öiseen aikaan elävällä led-valaistuksella.

 

Dragon mandible inspires bridge design

Dragon Bridge won the bridge design competition 2009 in Vietnam. This almost 900 m long traffic and pedestrian bridge will rise as a new landmark between the Ho Chi Minh City and Thu Thiem new urban area across the river. Light grey tower, white cables, stainless steel façade and the vivid illumination will make this bridge an impressive new urban element.

The pylon rises 95 m above the bridge. The 200 m main span and 115 m back span are supported by stay-cables on both of sides of the superstructure.