Valoa Heinolan virkistysreitille

By wspdw_admin, 21.1.2015

Heinolan julkisten alueiden yleissuunnitelma käsitti kaikki keskeiset viheralueet ja keskustan rantavyöhykkeen. Suunnitelman tavoitteena oli luoda yhtenäinen viherverkko puistojen ja kevyt liikenne painotteisten katujen välille. Kaupunkinäkymien kehittäminen ja samalla kaupunkilaisille sekä matkailijoille tarkoitettujen virkistysreittien parantaminen on ollut suunnittelun tavoitteena. Rantatie muutettiin shared space -tyyliseksi hidaskaduksi ja rantavyöhykkeelle suunniteltiin oleskelupaikkoja. Rantatien ja Harjupuistojen väliin luotiin kokonaan uusi yhteys. Jyrkkään maastoon suunniteltiin pitkät näköalaportaat levähdyspaikkoineen. Harjupuistot puolestaan yhdistettiin kevyen liikenteen sillalla. Uusi kaupunkilaisten olohuone, rantatori, yhdistää Rantatien ja Rantapuiston. Rantatorin suunnittelun lähtökohtana oli luoda uudenlaisia paikkoja ja tiloja erilaisille käyttäjäryhmille. Lounaaseen suuntautuva leveä ja terassoitu rantalaituri kutsuu oleskelemaan ja vaikkapa kalastamaan. Laituri soveltuu myös reittiveneliikenteelle. Varjoisa ja intiimi oleskelunurkkaus vanhan kaivon ympärillä ja kahvila aurinkoisine terasseineen palvelee samalla veneellä saapujia ja kalastajien tarpeita. Samalla suunniteltiin Jyrängön rautatiesillan erikoisvalaistus.