Himmeleitä Esplanadilla!

By wspdw_admin, 4.12.2014

Teatteriesplanadin puihin ripustetut himmelit ovat yksi ehdotus Helsingin jouluvalokuvioksi tulevaisuudessa. Tämä persoonallinen ja perinteinen suomalainen joulusymboli oli selvä muotosuosikki projektissa järjestetyssä yhteisideoinnin työpajassa. Valohimmeli -tuotteet on ideoitu WSP:n Design Studiossa yhteistyössä HKR:n Pia Rantasen kanssa. Esplanadille ripustettujen prototyyppien avulla etsimme sopivaa valokuvioiden ilmettä, mittakaavaa, valopisteiden määrää, valovoimakkuutta ja valkoisen valon sävyä. Samalla selvitämme erilaisten rakenteiden kestävyyttä, asennusystävällisyyttä sekä huolto- ja varastointimenetelmiä.

Lopullinen jouluvalaistuksen konseptisuunnitelma valmistuu vuonna 2015. Toteutuksissa tähdätään Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen 2017.

kuva 1. Ensimmäinen himmeleiden mittakaavatestaus tehtiin kesällä 2014.

Himmeli kolmiosainen, ulko

 

kuva 2. Asennusta odottamassa.WP_20141118_021 pr