Tampereen Kunkun parkin kävelyvirta-analyysi

By wspdw_admin, 28.11.2014

Tampereella suunnitellaan maanalaisen pysäköinnin laajentamista Hämeenkosken länsipuolelle. Työnimellä ”Kunkun parkki” kulkeva hanke muuntaa tulevaisuudessa seudullisen asioinnin keskustan kävelyasioinniksi. WSP toimii hankkeessa kaupunkisuunnittelijana ja kaavan laatijana. Kehitimme suunnittelun tueksi katutila-analyysin, jolla voidaan hahmottaa katutilojen aktiivisuuden kasvua ja pysäköintijärjestelyjen myötä muuttuvia kävelyvirtoja keskustassa. Perinteiset liikennevirtatyökalut eivät tähän taipuneet, koska urbaanin hengaaja tai kadunvarsien ikkunashoppailijan määränpäätä ei voinut malliin määrittää. Kehitimme toimitila- ja paikkatietoja, sekä niiden kehitysennusteita hyödyntävän katujen aktiivisuutta mallintavan menetelmän. Mallinnus auttaa määrittämään keskustan kehitysstrategioita tukevat sijainnit pysäköinnin sisäänkuluille.