Korkeasaaresta kaupunginosa 2023?

By wspdw_admin, 2.11.2014

Helsingin Korkeasaaresta tulee uusi kaupunginosa, kun siltayhteys Kalasatamasta Korkeasaaren kautta Kruunuvuorenrantaan valmistuu. Tähän asti saari on ollut kokonaan eläintarhan aluetta, mutta siltojen myötä saaren pohjoisosasta tulee osa julkista kaupunkitilaa ja siten ihan oma kaupunginosansa. WSP voitti kansainvälisen kilpailun joukkoliikenneyhteydestä keskustasta Kruunuvuorenrantaan ja on siitä lähtien toiminut pääsuunnittelijana hankkeen ensivaiheessa rakentuvien katu- ja siltayhteyksien osalta. Korkeasaaren kohdalle tehdyssä viitesuunnitelmassa määritettiin uuden ”Korkeasaaren kaupunginosan” maankäytön runko ja reitit liikenteelle, sekä katualueen ja aukioden paikat.

Korkeasaari is a historical zoo island near Helsinki city center. The reference plan of Korkeasaari is related to the Helsinki Crown Bridges project, which proposes a new public transport connection between Helsinki downtown and the new district of Kruunuvuorenranta. The plan is based on the winning entry of previously held Crown Bridges competition, “Gemma Regalis”. The main objective was to create a convenient passage by foot, bicycle and public transport from Kruunuvuo- renranta to Kalasatama via Korkeasaari, and continuing to the downtown from there.