Kaupungintalon julkisivuvalaistus

By Design Studio, 21.6.2012

1812 Seurahuoneeksi rakennetun arvorakennuksen julkisivuvalaistus tehtiin pieteetillä. Koevalaistuksilla varmistuttiin oikeasta valon värilämpötilasta ja valokeilojen valinnoista sekä julkisivun korostettavista piirteistä.

Projektin tavoitteena oli kohottaa kaupungintalon ilmettä hohtavaksi helmeksi Aurajoen varrella ja näin rikastuttaa kaupungin ilmettä.

Ensimmäisen kerroksen julkisivujen valaistus toteutettiin maahan upotetuin valaisimin. Toisen kerroksen ikkunoiden ja julkisivun arkkitehtuurin yksityiskohtien korostus tuotiin esiin kapeakeilaisin heittimin. Vaakasuuntaisten friisien valaistus toteutettiin LED-nauhoin. Pääsisäänkäynnin valotehoa lisättiin.

Lopputuloksena syntyi juhlava rakennuksen arkkitehtuuria korostava julkisivuvalaistus. Kaikki valaisimet on integroitu rakennukseen mahdollisimman huomaamattomasti.